lördag 6 september 2014

Allrum, gästrum och sommar igen!

Hej!

Hur står det till? Här försöker vi njuta av sommarvärmen som kommit tillbaka, lite svårt dock när en av oss ligger magsjuk (fy för dagisbaciller!!! Urk!). Släktträff med gäster från USA stod på schemat och den skulle starta här med en redig svensk frukost denna morgon och sen vidare till en herrgård med fin middag i kväll och förmodligen många härlig skratt och intressanta samtal. Men det fick alltså tyvärr blåsas av vid halv 8 i morse, mycket tråkigt och typiskt när något så kul är planerat...

Den senaste månaden har gått så fort, mycket på grund av att vardagen är igång igen med allt vad det innebär men även för att jag bytt jobb. Som alltid så är ju detta väldigt kul, spännande och stimulerande. Men även ganska energikrävande att lära sig något nytt och lära känna ett helt gäng nya arbetskamrater. 
Börjar så smått komma in i det.

Här hemma så har vi fokuserat på att måla klart det sista på staketet och snygga till gräskanterna som var kvar efter att vi la den. Vi har även beställt en häck som ska sättas men den får vi tyvärr vänta på en månad till. Det blir en Måbärshäck som passar in med grannarnas häck och som ska vara ganska lättskött. Diket till häcken är redan klart så vi väntar bara på att få gräva ner den.

Annars är det mest fokus på inredningen nu i höst/vinter. Ska bli så kul!

Har börjat fixa lite med allrummet/gästrummet eller det fjärde sovrummet om man så vill. Har ju berättat förut att vi fått dit en bäddsoffa och nu har det alltså kommit dit lite bord och detaljer. Mycket kvar innan det är färdigt men man får ett hum om hur platsen blir med en bäddsoffa därinne.





Är så fantastiskt glad att vi satte dessa dubbeldörrar till det här rummet! Det gör hela övervåningen för oss. Mycket härlig känsla i det här rummet och det kommer vara så användbart. Ett av våra bättre beslut i byggprojektet =)


Hoppas ni är friska denna härliga helg! 
Nu ska någon enkel middag trollas fram och sen blir det film och lite lördagsgodis med lilleman. Fab!

Trevlig helg!

Jenny

10 kommentarer:

  1. Vad fint ni har det! Verkligen!
    Vi bestämde oss för att låta allrummet vara men delat av vardagsrummet med vägg enl. förslag på ritning. Som dörr där har vi valt en skjutdörr som går in i väggen. Ska bli spännande att se om det blir så bra som vi trott. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Malin! Skjutdörr därnere låter ju också toppen! Skönt att inte ha någon dörr som tar plats. Det är ju så spännande att få se sina ideér i verklighet!

      Radera
  2. Superfint verkligen:) är precis mitt uppe i att bygga ett balans valm fast lite småändringar och en annan leverantör:) tänkte fråga om du har lust art lägga upp en bild på hur det ser ut på ovanvåningen när dörrarna är stängda?:) det var en väldigt fin idé att dela av med en sån stor öppning och eftersom vi bygger ovanvåningen själva så är det möjligt att vi vill sno idén :)

    Mvh Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helena! Tack så mycket! Kul med ert bygge! När bygger ni? Ska absolut försöka ta lite bilder på det när dörrarna är stängda. Blir nog till helgen när ljuset är bättre :) Ha det gott!

      Radera
    2. Hej! Låter bra de:)

      Vi bygger nu:) mitt uppe i...snart dags att lägga golv:)

      Kika in på bloggen om du vill liteth.blogspot.com

      Jättekul att se bilder på hur det kan bli som färdigt här i din blogg, blir superinspirerad:)

      /h

      Radera
  3. Vilken fin blogg!
    Att vi inte hittat er tidigare.. fast egentligen tror jag att vi har det..Jag hittade en bild på google för ett par månader sedan, men kunde inte spåra till upphovsmannen! Nu när jag bläddrade såg jag att det var er bild (hoppas att det är ok), vi använde den på vår blogg nämligen. Ni har verkligen ett jättefint hus! Vi bygger också ett balans som levereras v45.

    Bilderna uppskattas verkligen då vi inte varit inne i ett Balans på 9månader.. man glömmer lätt mått o storlek..haha :)

    MVH Hanna & Fredrik
    Balansvalm.blogg.se

    SvaraRadera
  4. Hej och grattis till ert fina hus! =) Måste kännas helt underbart! Vi är också i tankarna att bygga ett balans, men är inte helt hemma med planlösningen ännu...Blev grymt nyfiken på er lösning med dubbeldörrarna, och undrar om ni möjligen vill dela med er lite mer av den goda idén? Vore oerhört tacksam isf! =) Min mail är sophiaorre@hotmail.com Med vänlig hälsning Sophia

    SvaraRadera
  5. Hej! Vi håller också på att bygga ett balans och har också tänkt oss ett par dubbeldörrar på ovanvåningen. Vi har dock svårt att bestämma exakt var vi ska placera väggen. Minns du vad ni har för mått från väggen med fönster? Jag gillar verkligen din blogg, jag har fått mycket inspiration från dig! :) Min mail är helena_sippola@hotmail.com

    SvaraRadera
  6. Hej
    Tack för din blogg, jag fick mycket inspiration. Är också intresserad av att stänga allrummet, finns möjlighet att se flera bilder hur har ni löst det? Kan vi eventuellt ha kontakt inom e-post?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jag igen! Skulle vilja undvika att lägga min e-post offentligt, hur kan jag annars skicka den till dig? Utan att skriva i kommentarsfältet?

      Radera