torsdag 16 maj 2013

Byggmöte och tomtbild!

Torsdag - snart helg! Jipppiiii!!! Ska bli skönt efter denna vecka...

Igår, onsdag, hade vi alltså möte med BEAB. Det är de som ska sätta upp och bygga vårt hus. De bygger även våra vänners hus och vi har bara hört gott om dem hittills. Även vårt första intryck av dem var positivt. Väldigt trevlig och verkar ha mycket erfarenhet av Eksjöhus.
Vår säljare från Eksjöhus, Björn Rönnings, kunde tyvärr inte närvara vid mötet men det gick jättebra ändå. Vi gick igen processen i stort och gick sen in på detaljer så som extravägg och dyl. Han kom med två väldigt bra synpunker: att vi skulle passa på att isolera taket på garaget när lastbilen ändå är där och sprutisolerar huset. Eftersom det inte blir någon separat framkörningsavgift för garaget så bli kostnaden för det relativt liten samt att vi slipper klättra upp och försöka isolera garagetaket senare (detta kan vara riktigt jobbig då byggfirman är skyldiga att sätta dubbelgips i taket på garaget pga branskydd och utrymmet ovanför blir väldigt trångt...)
Sen så hade vi även bestämt att vi skulle ha klinker i hallen fram till där trappan börjar (själva trappan skulle stå på parketten) detta för att slippa kliva på klinker när man kommer ner från sovrummet på morgonen. Detta tyckte inte BEAB var nån riktigt bra ide då detta skulle innebär att trappen står på parketten. Eftersom golvytan i kök/vardagsrum blir väldigt stor och öppen = mycket golv! så behöver golvet kunna röra på sig. Då både köket (skåpen) och trappen skulle "låsa" golvet så riskerade vi att få fula sprickor. Så, inget snack om saken, vi kör klinker i hela hallen fram till rumsgränsen Hall/vardagsrum.

I övrigt så fick vi lite grov tidsplanering. Väldigt bra, då vi behöver planera in med målare, vvs och min kära elektriker ;) Huset kommer v.34, vi har inte fått exakt datum än... 20 byggveckor på det... Den som väntar på något gott...

Här är en bild på tomten! Inte helt röjd men man kan ana den bakom (under!) alla träden...
Bilden är tagen från ena hörnet av tomten, i framkant =) Ska bli otroligt kul att se huset där!


Ciao!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar