onsdag 22 maj 2013

Grund och röjd tomt

Ofrivillig bloggpaus några dagar då det varit fullt upp... Igår var jag kvar på jobbet sent för att rensa och styra upp inför flytten av kontoret. Måndagen innehöll möte med Björn från Eksjöhus och firman som ska göra husgrunden. I söndags så åkte vi ut på en liten spontanutflykt till området vi ska flytta till. Så mysigt vid badplatsen! Där kommer vi spendera många sommardagar!

Tillbaka till mötet angående grunden. Mötte upp Björn och firman Askarbäck Entreprenad på tomten för att titta på vad som behöver göras innan grunden gjuts och vad vi vill ha hjälp med i övrigt på tomten. Hela tomten ska täckas av (hela övre lagret med rötter, stubbar och sten tas bort) och förberedas för att lägga matjord och gräs. Det ska grävas ut och grusas upp för grunden, framtida altan och på framsidan där bilarna ska stå. Grundfirman Askarbäck har ett väldigt bra rykte så jag tvivlar faktiskt inte alls på att det kommer bli jättebra! Ett tips vi från Askarbäck var att försöka hitta någon som kan ta emot resterna från tomten som täcks av då det kostar 1000 kr/ton att skicka det på tippen...blir några ton så vi letar för fullt! Första riktigt oförutsedda utgiften...hoppas det blir den sista! =)

Röjningen av tomten har blivit lite försenad... Bland annat på grund av att det blev punka på maskinen...Ooops! Ett tips: Kapa stubbarna jäms med marken!!!! Men "as we speak" så röjs det sista och imorgon får vi se en öppen och fin tomt =) Wiii!
Så imorgon hoppas jag kunna bjuda på en före och en efter bild på tomten!

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar