fredag 29 november 2013

Alla ytskikt = check!


 
Hej!
 
Ojoj! Jag som lovade bättring med blogginläggen efter kursernas slut...
Här kommer lite kompensation i form av bilder =)
Alla ytskikt är nu i stort sett klara och nu börjar man kunna skymta resultatet.
 
Det som är kvar nu (i stora drag) är köket, golvlister, ett lager färg till på väggarna, all "ytlig" el (får man säga så elektrikern?!), inredning i tvättstugan, inredning i WC/badrum, trappen, all "ytlig" VVS, staketet på verandan, radiatorer på overvåningen... ja, och säkert mycket mer men vi tar oss närmre målet steg för steg..
 
Annars så börjar julkänslorna smyga sig på så smått och det kommer in lite inbjudningar till glöggmys från olika håll. Mycket trevligt! Trots att snön verkar dröja ett tag till så känns det i luften att vintern ändå är här. Luften är sådär härligt hög och krispig och pölarna har fryst så det knastrar lite när lilleman går i dem. Plaska i pölarna funkar inte just nu =)



 
Här är WC på nedervåningen. Golvet är dock inte färdigputsat men plattorna har en varm grå, lite "cementig" nyans. Blanka kakelplattor på väggarna för att utrymmet ska kännas lite rymligare.

 
Golv i hall och tvättstuga är samma platta som i WC fast i mörkgrått. Även här är det inte färdigputsat men man ser ungefär hur det blir. Vi valde samma storlek på plattorna i hall och tvättstuga då dörren till tvättstugan säkerligen kommer stå öppen ofta och då tycker vi att det blir ett mer harmoniskt intryck om plattorna inte bryter av i en annan storlek.
 
 
Viiiiiiita väggar förutom där köket kommer sitta.

 
Underbart med allt ljus som strömmar in!

 
Snart, snart står det en fin trapp i hallen i stället för byggtrappen...
 
 
*trumvirvel* Tadaa! Badrum uppe. Där var vi lite modigare och valde ett mönstrat golv, matta, vita plattor på väggarna för att få ett varmare intryck.
 
 
Jag tittade mycket på Marrakech plattorna men efter mycket googlande så insåg jag att vi inte kunde ha så känsliga plattor då det skulle innebära mycket efterbehandling och jag kände inte att det var så kul att vissa fläckar inte går att få bort... Tittade lite på olika alternativ och det blev detta. Mycket mönster att vänja sig vid men det blir nog jättefint när all inredning och badkar kommer in och bryter av.
 
 
Här har vi dom fina taklisterna! Dom är verkligen sååå fina! Supernöjda är vi!
 
Snart är helgen här och denna helg ska vi försöka köpa in ALLT (typ) som vi behöver till huset... Jaja, får se hur mycket vi hinner med men soffa, inredning till tvätt, matbord + stolar, soffbord...osv
 
Ha det gott!
 
Kram
 




2 kommentarer:

  1. Ja gillar kaklet till uppe toan! Coolt! Bra val!

    SvaraRadera
  2. Kul att höra Amanda! Tack! Blir nog bra när all inredning kommer in =)

    SvaraRadera