söndag 9 februari 2014

Att njuta av helg

Hej igen!

Nu har sladden kommit fram och bilderna från nya kameran äntligen i datorn =)

Här har hela helgen spenderats hemma, pysslandes med allt möjligt. Skönt att slippa yra runt och kunna komma ikapp lite hemma. Mannen har varit iväg på match och på shoppinguppdrag på Ikea ;) Idag var det faktiskt otroligt skönt att slippa åka och shoppa! 

Bilder på belysning har efterfrågats både bland kommentarer och mail och jag har tagit lite bilder. Lite svårt att fånga med kameran men jag har gjort ett försök.

Något vi är väldigt nöjda med är spotsen i fönstersmygarna nere.
Det ger ett väldigt mysigt sken och dessa kan vi dimra upp eller ner efter behov.


Lamporna över matbordet kommer från PR Home. 


Här är soffhörnan med spots i fönstersmyg. Som sagt, ger ett härligt sken!


I köket har vi satt spots under överskåpen, fem stycken som går att dimra efter behov. I taket har vi åtta stycken stora samt två små över spisfläkten. Det går att få utomordentlig arbetsbelysning och även riktig mysbelysning när man så vill =)





Spots i taket i hallen och i fönstersmygarna =) Lampa på väggen i trappen saknas fortfarande...Väldigt svårt att hitta någon fin och jag är något allergisk mot plafonder så sökandet fortsätter... 


WC nere. Denna lampa har precis kommit upp och OJ! så nöjda vi är! Svår att fånga på bild dock...



I taket i både WC och badrum har vi dessa spots. Fyra stycken i Dusch/WC och sex stycken i badrummet uppe. 


Punkbelysning är viktigt för att få den rätta känslan och än så länge har vi inte så många men denna från Watt & Veke är verkligen fin och ger ett lagom sken. 


Hallen uppe, supersvårt att få med på bild! 


Det var lite om vår belysning så långt. Har lite taklampor på väg hem som jag visar när de kommit upp. 

Ha en härlig söndagskväll!

Kramar!

9 kommentarer:

  1. Hej!

    Vad fint ni fått det :)

    Gillar verkligen spottarna i förnstersmygarna, särskilt till fönstren på varje sida om ytterdörren :)
    Hur starka är de? 2-3watt? Kör ni dem dimbara eller fullt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Det känns otroligt varmt och ombonat med spottarna. De är dimbara ledspots som ligger på 1,2 W =)

      Radera
  2. Riktigt snyggt förresten att mäta in lamputtagen på rätt ställe ovanför köksborden!
    Nu ska vi ta fram linjalen och ritningen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det! Vi kollade upp storlek på bordet vi ville ha och placeringen för detta, storleken på lamporna (ungefär eftersom jag velade in i det sista) och mätte efter det in dem på ritningen =)

      Radera
  3. Hej, vad fint ni fått det! jag trillade just in på din blogg då jag letar info om spotlights o dyl. Vi ska också bygga ett Eksjöhus (PrioTvå) och sitter just med elritningarna. Och vi har ingen aning om vad spotlights kostar att installera så vill du ge mig ett hum om vad ni fick betala för installation av spots får du jättegärna. Jag ska spara länken till din blogg och visa min man dina fina bilder och spotlights!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vad kul att du trillade in här! Välkommen! Kul med huset :) PrioTvå är verkligen ett fint hus med bra planlösning. Ang.kostnad på spotsen så är det svårt för oss att säga då min man är elektriker och gjorde allt jobb samt inköp av material själv. Sen kostar det lite olika beroende på om man tar led eller halogen...Vi har hört att det kostar någonstans mellan 1000-1500:-/spot inkl. Arbete men det kan ju ha ändrat sig eller att vi hört fel så kolla med er säljare. Hoppas jag var till nån hjälp i allafall :) När kommer huset?
      //Jenny

      Radera
    2. Tack för ditt svar! Jag förstår, det är inte lätt att svara på då. Men det låter lite som det vi hört. Vår säljare sa ca 700:- för installation plus spoten då. Man får väl hoppas att man får lite mängdrabatt om man sätter ett antal i t ex ett badrum annars lär det väl plocka på en hel del! Men vad fint ni gjort med spottar i fönstersmygarna, gillar det starkt! Vi har pratat om att ha det så i vardagsrummet. Får jag fråga vad det är för spottar ni satt i badrum & kök? Ser jättefint ut! Balans är ett väldigt fint hus, vi har varit i två stycken och tittat! Vårt hus kommer vecka 12, har inte fått exakta datumet än men hoppas vi får veta det snart. Då tar jag semester :-)

      Radera
    3. Oj! Då börjar det ju närma sig nu! 4-5 v kvar bara =) Klart du ska ta semester då! Det är ju superspännande att se sitt hus komma på plats. Det är dyrt med spots men så värt det om man känner att man vill lägga pengarna på det. Det är även nåt man kanske inte gör senare då det är svårt att göra efteråt. Kul att ni gillar fönsterspotsen! Vi älskar dem och kan verkligen varmt rekommendera dem. I kök, hall & båda badrummen har vi satt ledspots från Hide-a-lite, 3x1,2 W i varje spot.
      //Jenny

      Radera
    4. Tack snälla för hjälpen! Jättefina nya bilder du tagit på fönstetspotsen. Jo det är så sant det du säger att man ska satsa på det dom inte är så lätt att fixa i efterhand. I helgen så vi fortsätta belysningsplanerandet. Som du säger drar det ju snart ihop sig, wiii!

      Radera